سبد خرید شما خالیست.
  • مجموع:

دریاچه آب شیرین پریشان در شیراز

   
کلمات کلیدی
دریاچه آب شیرین چشم انداز طبیعت فضای سبز کوهستان منظره توریسی گردشگری اکوتوریسم شیراز
جزئیات فایل
منتشر شده: 26/09/2011 امتیاز دادن:
دسته بندی: طبیعت دیده شده: 1161 دانلودها: 0
رنگ
       


Share
       

دریاچه آب شیرین پریشان در شیراز

ID : 17290
Dislike 0

لیسانس:
عنوانقیمتخرید
100000 Tomans or میزان اعتبار
300000 Tomans or میزان اعتبار

فایلها:

JPG: 0x0px @ 0.00 Mb.





این دریاچه بین ۵۱ درجه و ۴۴ دقیقه و ۵۱ درجه و ۵۱ دقیقه طول شرقی و ۲۹ درجه و ۳۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه عرض شمالی واقع شده‌است. مساحت آن ۴۳۰۰ هکتار و ارتفاع آن از سطح آب‌های آزاد ۸۲۰ متر است. حوزه آبریز آن ۵/۲۶۶ کیلومتر مربع است و بیشترین مساحت را در اردیبهشت ماه دارد. این دریاچه در کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین‌المللی ثبت گردیده‌است و در تقسیم بندی مناطق جزء منطقه حفاظت شده محسوب می‌گردد.



ویژگی‌ها

دور تا دور این دریاچه را کوه احاطه کرده‌است فاصله دریاچه نسبت به کوه از طرف شمال حدودا ۴ الی ۵ کیلومتر می‌باشد و از طرف جنوب حدودا ۵۰۰ متر می‌باشد. فاصله دریا تا کوه (از طرف شمال) روستای مالکی(قلات نیلو دهپاگاه، هلک، پریشان)، روستای عرب فامور، روستای سی سخت و در قسمت شرق قلعه نارنجی، جروق و در جنوب قلعه نرگس زار و در غرب دریاچه روستای زوالی و پل آبگینه قرار دارند.فاصله مرکز شهرستان گلدشت زیباشهر(بالاده) تا این دریاچه حدودا پانزده کیلومتر می‌باشد. تالاب فامور(پریشان) در میان کوهستان فامور و در پانزده کیلومتری شرق شهرستان گلدشت واقع شده‌است. این دریاچه از جمله اکوسیستمهای پایداری است که در اثر عوامل تکتونیک بوجود آمده میلیونها سال است که شرایط خود را حفظ نموده‌است و دارای ۴ گونه ماهی بومی به نام‌های ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مار ماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمورمی باشد که در سال ۱۳۶۸ به دریاچه وارده شده‌است. تنها کپور معمولی با شرایط تالاب سازش پیدا کرده و دوگونه دیگر مشکلات عدیده‌ای را در تالاب به وجود آورده‌اند.

آسیب دیدگی [ویرایش]

این دریاچه بر اثر سوزاندن بخشی بزرگی از نیزارهای اطرافش به علت عملیات راهسازی در معرض خطر است.در طی این آتش سوزی‌ها هزاران قطعه لاک پشت و پرنده مهاجر از بین رفته‌اند.این دریاچه همچنین به علت خشکسالی های اخیر در حال خشک شدن است.