شهرستان مهریز با وسعت 14 هزار و 684 كيلومتر مربع، از شمال به شهرستان يزد، از جنوب به استان كرمان و فارس و از شرق به قسمتي از استان كرمان و از غرب به بخش مركزي نفت و استان فارس محدود ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه يزد در مهريز، مركز اين شهرستان، شهر مهريز است كه در 35 كيلومتري جنوب شهر يزد قرار دارد. به دليل حاصلخيزي اراضي اين شهرستان، بيشتر مردم اين منطقه به كار كشاورزي اشتغال دارند. يكي از چشمههاي پر آبي كه بخش عمده آب كشاورزي منطقه مهريز و يزد را تأمين ميكند، چشمه زيبا و تماشايي غربالبيز در نزديكي روستاي مدوار است.
مردم اين منطقه در كنار كشاورزي و دامداري به صنايع دستي نيز اشتغال دارند. از مهمترين صنايع دستي اين شهرستان ميتوان به قالي بافي اشاره كرد. نقشههاي اصيل فرش مهريز با طرحهاي يزد و كرمان بافته و به بازار عرضه ميشود. از ديگر صنايع دستي اين شهرستان ميتوان آهنگري، سريشم، گيوه بافي، سبدبافي و چاقوسازي را نام برد
یکی از بینظیرترین مجموعههای تاریخی این شهرستان رباط زینالدین است، اين رباط كه از شاهكارهاي معماري صفويه است از خارج مدور و از داخل دوازده ضلعي مي باشد ومساحتي در حدود ۱۵۰۰متر بربه را به خود اختصاص داده است.
گرداگرد رباط را ۵برج به صورت نيم دايره احاطه كرده است. حياط مركزي داراي ۱۲ضلع ميباشد كه اطراف آن را شاه نشين، اتاقها و اصطبلها فراگرفته است. اگرچه كتيبهاي كه نشان از قدمت بنا بود در سالهايي دور به سرقت رفته است ولي به احتمال زياد رباط زين الدين در فاصله سالهاي۹۹۶ تا ۱۳۰۸ هجري قمري در زمان شاه عباس اول ساخته شده است.
اين رباط كه زماني همانند كاروانسراهاي ديگر ايران مدتي پاسگاه ژاندارمري بوده است، پس از مرمت و احياء در سال۱۳۸۰ به بخش خصوصي واگذار شد كه در صورت تكميل و بازپيرايي مي تواند به عنوان محل مناسبي جهت جذب توريست مطرح باشد؛ این بنای تاریخ تنها قلعه مدور کشور است که در فاصله 25 کیلومتری شهرستان مهریز و در مسیر جاده مهریز انار واقع شده و هر ساله پذیرای تعداد زیادی از گردشگران خارجی وداخلی میباشد.