سبد خرید شما خالیست.
  • مجموع:

عناب

   
کلمات کلیدی
عناب دارویی گیاه دارویی سلامتی خشکبار سالم گیاه خواری کشت تولید میوه پرخاصیت کشاورزی خرمای چینی نوشیدنی
جزئیات فایل
منتشر شده: 29/09/2012 امتیاز دادن:
دسته بندی: غذاها دیده شده: 905 دانلودها: 0
رنگ
                                   


Share
       

عناب

ID : 23517
Dislike 0

لیسانس:
عنوانقیمتخرید
سایز اصلی10000 Tomans or میزان اعتبار
حق امتیاز عکس150000 Tomans or میزان اعتبار

فایلها:

JPG: 0x0px @ 0.00 Mb.



- فرآوری سنتی عناب :

3- 1 – شربت عناب :

عناب رسيده به صورت تازه و خشك قابل مصرف است . از آن شربت عناب نيز مي سازند كه در پزشكي استفاده مي شود .

800 گرم عناب خشك را در 4 ليتر آب مي جوشانند تا بپزد ، سپس عنابها را له مي كنند، مايع به دست آمده را صاف كرده و 3 كيلو شكر در آن مي ريزند و دوباره كمي مي جوشانند . شربت عناب به دست مي آيد ،هنگام نياز نيم استكان از اين شربت را در يك ليوان آب خنك حل مي كنند و مي آشامند ، تمام خواص دارويی عناب در اين شربت موجود مي باشد.

3 – 2 – تصفيه جوشانده عناب :

ده دانه ميوه خشك شده را مي شكنند و همراه يك قاشق سوپ خوري تخم گشنيز مي جوشانند ، سپس دم مي كنند . پس از ساعتي آن را صاف مي كنند به مايع به دست آمده که به اندازه ليوان معمولي است كمي شكر قرمز مي افزايند شربت خوش طعم و مطبوعی حاصل مي شود كه تب بر مي باشد ، رفع عطش مي كند و ناراحتيهاي صفرایي را برطرف مي كند . ميزان مصرف آن سه بار در يك هفته كافي است و معمولاً آن را ناشتا يا بين غذا مصرف مي کنند . شربت عناب براي كساني كه از غذاهايي چون سير ،پياز ، خرما ،سرخ كردنيها ، غذاهاي پر روغن و ادويه دار بيشتر استفاده كرده باشند، داروي طبيعي خوب و مؤثری است .در گذشته به دليل نبودن داروهاي آرام بخش نخاله هاي جوشانده عناب را خشك مي كرده اند و همراه كوكنار و كمي تفاله چاي خشك شده به جاي تنباكو در قليان دود مي كردند و براي تسكين دندان درد از آنها استفاده مي كردند . از جوشانده قسمت چوبي ريشه براي رفع احساس سيري مفرط و كمك به گوارش استفاده می شود و اگر آن را با گوشت بپزند و با سوپ يا آش آن را بخورند براي افزايش شير و قطع خروج اخلاط خوني توأم با سرفه ، از ریه نافع است.

جوشانده شاخه و برگ عناب خارش و جوشهاي روي بدن را رفع مي كند . اگر كمي شاخه جوان همراه با برگ تازه يا خشك را بجوشانند و آب آن را بتدريج بنوشند، خارش بدن بر طرف خواهد شد ولي مشکلات جنبي نیز دارد و به علت از كار انداختن پرزهاي چشايي ، حس چشايي را از بين مي برد و تشخيص مزه ها غير ممكن مي شود ولي این حالت موقتي است و به تدريج ، ذائقه به حالت اول برمي گردد.

3-3 – جوشانده عناب :

عناب 14 دانه + جوي پوست گرفته 2.5 گرم+ آب به مقدار كافي.

عناب را خرد كرده و با جو مخلوط می کنند و می جوشانند تا شكفته شود . مقدار آب بايد آن قدر باشد كه پس از جوشيدن 1500 گرم جوشانده به دست آيد و صافی روی ظرف را برمي دارند و در تبهاي شديد يك فنجان مصرف می کنند.

3-4 – جوشانده نوع ديگري از عناب :

عناب 15دانه، سپستان15 دانه ،تخم ختمي 4 گرم، گل بنفشه 7 گرم گل نيلوفر 3 تا 5 عدد،پرسياوشان 5 گرم ،رازيانه نيم تافته 3 گرم و به دانه 2.5 گرم .

اين داروها را شب در آب خيسانده و صبح می جوشانند و می گذارند تا خنك شود و پس از صاف كردن با اضافه كردن قدري شكر سرخ به تدريج بنوشند براي تسكين سرفه ، نرم كردن سينه و اخلاط خيلي نافع است.

3- 5 – خيس كرده عناب :

عناب 20 دانه ، مويز بی دانه 30 عدد ، سپستان 30 دانه و سر شاخه گلدار بنفشه 7 گرم . اجزاي فوق را شب در نيم ليتر آب خيسانده و صبح پس از صاف كردن 50 گرم شير خشك و 50 گرم سكنجبين را به آن اضافه كرده خوب حل مي كنند و پس از صاف كردن با گلاب و عرق بيد مشك مخلوط كرده ، ميل كنيد . (امیدبیگی، 1376 و زرگری ، 1371 و میرحیدر،1373).